Jesper Nyrén och Liva Isakson Lundin

”Ett samtal”

30 juni – 18 augusti 2018

Vernissage den 30 juni kl.13.00 i Travershallen

Två konstnärer som intresserar sig för rummet och alla formmässiga aspekter som det inbegriper. Det genomtänkta och välavvägda balanserar på gränsen till kollaps. Liva Isakson Lundin utmanar materialens egenskaper och lockar fram oväntad rörelse och skönhet. Jesper Nyréns abstrakta målningar där leken med ytor och nyanser bjuder in till ett långsamt betraktande. Det blir ett samtal mellan konstnärerna, mellan materialen, mellan konsten och rummet, och när betraktaren möter konsten utvidgas samtalet.

Jesper Nyrén är uppvuxen i Sala och bor och arbetar på Björkö i Stockholms norra skärgård. Han är utbildad på Kungl. Konsthögskolan och har nyligen ställt ut på Norrtälje konsthall och Galleri Forsblom. Han har utfört flera permanenta konstnärliga gestaltningar och är en av de konstnärer som arbetar med konsten för den nya tunnelbanan i Stockholm.

Liva Isakson Lundin bor och arbetar i Stockholm. Hon gick ut Kungl. Konsthögskolan 2016 och är representerad av Wetterling Gallery. Hon har haft betydande separat- och samlingutställningar runtom i Sverige, bl a på Konstakademien och och Västerås konstmuseum.

Kort- & kortfilmsklubben

1 juli kl.14.00-14.40
Tema: SMÅ RUM
Vänder sig till en vuxen publik.

Konstpedagogik

1 juli kl.12.00-15.00
Konstpedagogen Karin Toll leder skapande verksamhet utifrån temat ”Små rum”.
För barn och unga i alla åldrar.

Arkivet är öppet

Det digitala arkivet som Aguélimuseet utformade under minnesåret med stöd av Kjell och Märta Beijers stiftelse är öppet. Webadressen är: arkiv.aguelimuseet.se

Boken om Aguélimuseet

Boken om Aguélimuseet
Pris 100kr
Finns att köpa på Aguélimuseet

Anders Knutsson, utställningskatalog

I och med Anders Knutssons utställning på Aguélimuseet lät vi även trycka upp en utställningskatalog, med texter av Bo Nilsson, Anders Knutsson och Johanna Byström Sims.
Öppna Anders Knutsson, utställningskatalog (pdf, 5mb)

Artikel om Ivan

”I Aguélis måleri ser vi få detaljer – istället hus och vyer där alla särdrag bränts bort av solen. Ljus på ljus… Inför duken ska målaren eftersträva ”självutplåning”, den rena konsten ”är förening av motsatser”.” Simon Sorgenfrei, lektor i religionsvetenskap, har skrivit en artikel om Ivan Aguéli till Kyrkans Tidning.

Artikel i pdf

App och video om Aguéli

I samband med utställningen Klee/Aguéli på Moderna Museet har även en app utvecklats till smartphones. I appen får vi ta del av fördjupande texter om konstnärerna och det sammanhang vari de verkade.

Android: goo.gl/yljjIY

iPhone: goo.gl/ujah79

Moderna Museet har även producerat en videon om de båda konstnärerna: goo.gl/sUrCP0 Mycket sevärt och läsvärt tycker vi på Aguélimuseet!

Comments are closed.