Julsalong: Inlämning

Inlämning till Julsalongen sker som planerat, vi håller säkra avstånd under inlämning. Julsalongens utställning är flyttad till 12 dec. – 9 jan.

Alla är välkomna att lämna in egna verk.
Inlämning sker på Aguélimuseet 25–28 november kl 11–16.
Max 3 verk per person, minst 1 verk garanteras plats i utställningen.
Verk måste ha upphängningsanordning.

Julsalongen pågår 12 december – 9 januari.

I Astrid Göranssons ateljé

Ett möte med Astrid Göransson och en inblick i hennes ateljé. En förhandsvisning av hennes utställning 2021 på Aguélimuseet. Astrid ställer ut på Aguélimuseet 16 januari – 27 februari 2021.

Boktips!

Sidor tillägnade Solen

Ny bok med texter av Ivan Aguéli

Ivan Aguélis texter i översättning och med inledning av Bo Gustavsson, författare, översättare och kritiker. Boken är utgiven på Aprilvindens förlag, Sala

Finns att köpa på museet, 80 kr,
eller på boklådor ute på nätet.

Boken om Aguélimuseet

Få en inblick i Ivan Aguélis dramatiska liv och tillkomsten av Aguélimuseet. Verk av Ivan Aguéli och av andra konstnärer noggrant återgivet. Ingående texter om Ivan Aguéli och museet.

Pris 100kr
Finns att köpa på Aguélimuseet

Artikel, app och video om Ivan Aguéli

Simon Sorgenfrei, lektor i religionvetenskap, har skrivit en artikel om Ivan Aguéli i Kyrkans tidning:
”I Aguélis måleri ser vi få detaljer – istället hus och vyer där alla särdrag bränts bort av solen. Ljus på ljus… Inför duken ska målaren eftersträva ”självutplåning”, den rena konsten ”är förening av motsatser”.” Simon Sorgenfrei, lektor i religionsvetenskap, har skrivit en artikel om Ivan Aguéli till Kyrkans Tidning. Läs mer (pdf)

I samband med utställningen Klee/Aguéli på Moderna Museet har även en app utvecklats till smartphones. I appen får vi ta del av fördjupande texter om konstnärerna och det sammanhang vari de verkade.

Android: goo.gl/yljjIY

iPhone: goo.gl/ujah79

Moderna Museet har även producerat en videon om de båda konstnärerna: goo.gl/sUrCP0 Mycket sevärt och läsvärt tycker vi på Aguélimuseet!