Museet har stängt p.g.a. pågående pandemi. Vi öppnar igen 6 mars.
Kolla in våra kommande utställningar för 2021. Vi avvaktar utvecklingen av smittspridningen och publicerar programmet för 2021 när vi kan börja genomföra arrangemang igen.

I Astrid Göranssons ateljé

Ett möte med Astrid Göransson och en inblick i hennes ateljé. En förhandsvisning av hennes utställning 2021 på Aguélimuseet. Astrid ställer ut på Aguélimuseet 17 april – 29 maj 2021.

Boktips!

Sidor tillägnade Solen
Ivan Aguélis egna texter, om konst och mystik, i översättning och med inledning av Bo Gustavsson, författare, översättare och kritiker. Boken är utgiven på Aprilvindens förlag, Sala
Finns att köpa på museet, 80 kr,
eller på boklådor ute på nätet.
Boken om Aguélimuseet
Få en inblick i Ivan Aguélis dramatiska liv och tillkomsten av Aguélimuseet. Verk av Ivan Aguéli och av andra konstnärer noggrant återgivet. Ingående texter om Ivan Aguéli och museet.

Pris 100kr
Finns att köpa på Aguélimuseet
Det lysande tomrummet
I Det lysande tomrummet inspireras författare, konstnärer och forskare av Aguélis säregna konstnärskap. Texternas huvudteman är konst och mystik, som vägar att närma sig det som är själva grunden i våra liv, och ändå så märkligt svårgripbart: medvetandet.

Släpps i Januari 2021.

Beställ böcker genom att maila oss på aguelimuseet@sala.se, så skickar vi mot fraktkostnad.

Artikel, app och video om Ivan Aguéli

Simon Sorgenfrei, lektor i religionvetenskap, har skrivit en artikel om Ivan Aguéli i Kyrkans tidning:
“I Aguélis måleri ser vi få detaljer – istället hus och vyer där alla särdrag bränts bort av solen. Ljus på ljus… Inför duken ska målaren eftersträva ”självutplåning”, den rena konsten ”är förening av motsatser”.” Simon Sorgenfrei, lektor i religionsvetenskap, har skrivit en artikel om Ivan Aguéli till Kyrkans Tidning. Läs mer (pdf)

I samband med utställningen Klee/Aguéli på Moderna Museet har även en app utvecklats till smartphones. I appen får vi ta del av fördjupande texter om konstnärerna och det sammanhang vari de verkade.

Android: goo.gl/yljjIY

iPhone: goo.gl/ujah79

Moderna Museet har även producerat en videon om de båda konstnärerna: goo.gl/sUrCP0 Mycket sevärt och läsvärt tycker vi på Aguélimuseet!